Om Convino

 

Convino arbetar med vinprovningar och drivs utav Anna Sundin. Med över 18 års erfarenhet av vinbranschen har hon hunnit med att arbeta inom de flesta områdena. Bland annat har hon arbetat på den svenskägda vingården Domaine Rabiega i Provence. Arrangerat vinresor till Alsace samt guidat på dessa. Drivit vinimport, arbetat på Vino Grosso samt med provningar för företag och privatpersoner. Från 2015 arbetar Anna även för Terrific Wines och ställer ut på vinmässor, håller i vinprovningar och sköter producentkontakter och produktvård.

Utöver detta deltar Anna årligen i vintävlingar som professionell vindomare. Sedan 2006 sitter hon med som representant från Sverige i “Femmes et vins du monde – concours international”. Tävlingen består utav kvinnliga jurymedlemmar från hela världen och hela vinbranschen. Tävlingen avser belysa kvinnors roll i vinvärlden. Jurymedlemmarna bedömmer vinerna i olika grupper och utser de bästa vinerna av de insända bidragen. Se mer på: www.femmesetvinsdumonde.com eller www.womenandwinesoftheworld.com.

Anna deltar även som vindomare i “Concours international des Vin de Terroir” i Brignoles, Frankrike och i “Concours international des Vins de Gastronomie” i Paris, Frankrike.

Följ Convino på Facebook för vintips och nyheter!